Kant en Kunst in Het Zevende Huis

Op zaterdag 21 januari speelt de eigenzinnige en grillige zanger/gitarist/liedjessmid Jeroen Kant in het huistheater van Helga Buitelaar en Johan van Drunen.

Kant

Jeroen volgt altijd zijn muzikale hart en zelden is dat de weg van de minste weerstand. Als hij teveel op zijn gemak is geraakt, zoekt hij door naar groei. Dat heeft hem inmiddels een aardig rijtje bijzondere albums vol Nederlandstalige liedjes opgeleverd. Een oeuvre dat zich uitstrekt van intieme kleinkunst-pareltjes tot aan stomende bluesgrooves. Steeds zonder de inhoud uit het oog te verliezen. Zijn sound is rauw en organisch, authentiek, uitgesproken en eigen. De inspiratie haalt hij voornamelijk uit de rijke blues, roots en rock traditie. Sinds 2020 verblijft hij op zijn boot in de Biesbosch om daar te werken aan zijn muziek.

Kunst

Vanaf 19.00 uur is de zaal open. Bezoekers zijn welkom om de inkttekeningen van Danielle Sporken te bekijken. Tijdens de lockdowns ontdekte zij haar teken- en schilderstalent en ontwikkelde zij een eigen stijl. Ze laat zich inspireren door oa tattoo- artiesten, Frida Kahlo, Tamara lempicka en Alphonse Mucha. Haar ecoline schilderijen, die vaak gemaakt zijn op bladzijdes van oude boeken en atlassen, zijn tussen 19.00 en 20.00 te bezichtigen.

Om 20.00 uur start het optreden. Er is koffie en thee.

Datum
zaterdag 21 januari 2023
Tijd
19:00-22:00 uur
Locatie
Het Zevende Huis
Adres
Hazewindhondstraat 15, Gorinchem, Nederland
Kosten
Toegang is op basis van donatie
Aanmelden

Wil je verzekerd zijn van een plaatsje, reserveer dan via info@zevendehuis.nl

Website
zevendehuis.nl/events/jeroen-kant/
Foto van Jeroen Kant in het Zevende Huis