Expositie Te land, ter zee en in de lucht

In Te land, ter zee en in de lucht begeven kunstenaars zich buiten de gebaande paden. Hun voertuigen zoeken het spanningsveld op tussen vorm en functie, realiteit en droom. Tussen wat is en wat kan zijn. Ontdek fantastische voertuigen in het Gorcums Museum!

Ontdek in de tentoonstelling unieke, onconventionele voertuigen die hun originele functie overstijgen. Een futuristisch luchtschip, vliegende auto, kano van printplaten of een raket van gerecyclede vliegtuigonderdelen. Deze voertuigen zijn niet alleen een manier om van A naar B te komen. Ze geven commentaar op actuele gebeurtenissen, drijven de spot met de gevestigde orde. Ze reflecteren op de wereld om ons heen of zijn karikaturen van zichzelf geworden. Dit zijn voertuigen die verder gaan dan ooit gedacht was en die drager kunnen worden van een veel groter verhaal.

Knooppunt Gorinchem – stadsthema 2023

Met een netwerk van snelwegen en omring door een rivierenlandschap, ligt Gorinchem als knooppunt in het midden van het land. Zowel vanaf het land en het water als vanuit de lucht laat Gorinchem zich zien als stad van verbindingen. Dit gegeven vormde aanleiding voor het organiseren van een expositie waarin hedendaagse kunstenaars hun kijk op vervoer geven. Via het land, over water en door de lucht. Lokale en soms nostalgische archiefbeelden vormen het begin van deze veelzijdige tentoonstelling.

Kunst op zolder

Ook op onze zolder is tijdens Te land, ter zee en in de lucht genoeg te zien en te doen voor jong en oud!

Een wereld van karton

Geïnspireerd door de pogingen van zijn vader om te vliegen, bouwt de Gorcumse creatieveling Nol Verhoef een kartonnen installatie waarin het vliegtuig de basis vormt. Bezoek Nol op de zolder van het Gorcums Museum, waar hij tijdens de tentoonstelling regelmatig aan het werk zal zijn. Ontdek hoe hij met één materiaal een heel nieuwe wereld tot leven wekt.

Zelf aan de slag!

Wist je dat je met schroefjes, blokjes, touwtjes en soms zelfs met afval ook kunst kunt maken? Laat je verrassen door kunstenaars die met allerlei bijzondere materialen kleine voertuigen maken. Ook geïnspireerd? Ga dan zelf aan de slag en maak jouw eigen kunstwerk in het thema van de tentoonstelling. Wordt het een fiets, een raket of word jij de uitvinder van een heel nieuw transportmiddel?

Datums
16 februari 2023 t/m 03 juni 2023
Tijd
10:00-17:00 uur
Locatie
Gorcums Museum
Adres
Grote Markt 17, Gorinchem, Nederland
Kosten
Volwassenen €5,50 | Kinderen 4 t/m 12 en CJP €3,50 | gratis met kortingskaart (zie website)
Aanmelden

Aanmelden niet nodig, kom binnen de openingstijden gezellig langs.

Website
www.gorcumsmuseum.nl/tentoonstelling/te-land-ter-zee-en-in-de-lucht/
Poster van de expositie Ter land, ter zee in de lucht