HippieFestival 2023

HippieFestival Gorinchem wordt jaarlijks georganiseerd op het festivalterrein Buiten de Waterpoort in Gorinchem door Stichting METEC, dit jaar wordt het de 15e editie. Het belooft weer een pracht editie te worden. Be sure to wear a flower in your hair!

VRIJDAG 7 JULI

Op vrijdag gaat het los met fantastische blues van Little Hat, en Stripped Stones spelen het dak van de tent af.

ZATERDAG 8 JULI

Zaterdag is de markt om een uur of 11 al open, prachtige kraampjes weer met hippiekleding en hippiespulletjes en er is van alles te doen. De kids kunnen zich laten schminken, drummen in de drumbus en een glittertattoo laten zetten. Voor de grotere hippies is er weer auralezen, handlezen, massage maar ook kunst van lokale kunstenaars. En natuurlijk prachtige oude hippiecampers om te bewonderen.

Het podium wordt gevuld met mooie muziek uit de hippietijd. We hebben onder meer een ode aan Carole King door Lucia, en John Lennonliedjes door hippie troubadour Romke. Who´s next!? Speelt een The Who-set. Zeer verrassende dingen staan te gebeuren op de zaterdagmiddag… om te weten wat moet je er bij zijn! Het buitenprogramma wordt op het veld afgesloten met een veld jam. Daar mag iedereen dus een mooie draai aan geven.

Zaterdagavond speelt in de tent de Woodstock Tribute Band! Zij zijn geen onbekende bij ons en spelen alle liedjes uit de hippietijd die we graag willen horen. Dat belooft weer een heerlijk dansfeest!

ZONDAG 9 JULI

De zondag begint het weer zo rond 11 uur en het muziekprogramma begint met een bijzonder mooie zangeres, Mary-Ann die Melanie liedjes ten gehore gaat brengen. Een van de mooie koren hier in de stad gaat zingen, The Evergreens, en er is een ode aan de onlangs overleden David Crosby. Verder staan er jonge Gorcumse muzikanten en ook oudere veteranen met Haagse beatmuziek. Een vette set door Pano van Roseel en co, en afsluitende band is de JATband die muziek van de hippieladies brengt. Dj alkmaarten, gangmaker van het busjesveld, is dit festival de dj voor tussen de bands door én het laatste uur van het festival waarin hij ons vast allemaal aan het dansen krijgt.

 

Datums
07 juli 2023 t/m 09 juli 2023
Tijd
19:00-22:00 uur
Locatie
Evenementenlocatie: Buiten de Waterpoort
Adres
Buiten de Waterpoort, Gorinchem, Nederland
Kosten
Vrijdagavond: € 10,- | Zaterdag en zondag: gratis entree
Aanmelden

Aanmelden is niet nodig, kom gezellig langs

Website
www.hippiefestival.nl/
Meer info
Kijk voor meer informatie op de website van het hippiefestival
Foto van man in publiek met handen uitgestrekt