Lunchconcert Ensemble Rossignol

Trakteer jezelf op een lunchconcert in de Grote Kerk op woensdag 28 juni van 12.15 – 13.15 uur. Op het programma staat “Dansend avondrood” van Ensemble Rossignol.

Dansend avondrood

Brandend verlangen; De pijn zal zoet zijn en je blijft erin geloven, dat vele tranen een stenen hart kunnen ontroeren (Alle mie tante lagrime). Het is een gloeiend vuur, zo levend dat ik niet bang ben; laat me toch jaloers zijn!

Verlangen naar het levenseinde; Je zorgen zullen voorbij zijn. In de stilte van de nacht, neemt een oude man zijn harp en zingt. De natuur ritselt, fluistert en fluit: “slaap zacht oude man” (Nachtstück). Zijn ziel glijdt weg over de glinsterende golven, het avondrood danst rondom de wiegende boot, vaarwel!

Liefdesverlangen; Het is als een storm in je hart, wat je lijkt te verscheuren. Een stem roept vanuit de bergspleet: “Wat is het nut van de angst? Het verstoort de vrede en is een verterende gloed!” (Stimme der Nacht). Het voelt als een eeuwige strijd en je hoopt en twijfelt tegelijk: is het nou ja, of nee? Maar, ook de onbereikbare liefde laat je zuchten.

Met werken van componisten als: Rossi, Strozzi, Frescobaldi, Telemann, Giuliani, Spohr, Schubert, Sor en Genzmer.

Ensemble Rossignol

Alice Gort-Switynk klassiek zang (sopraan) / blokfluiten en Elly van Munster chitarrone / luit / gitaar. Het ensemble dankt haar naam aan het eerste concert dat zij gaven, met als thema: de virtuoze zang van het Engels Nachtegaeltje. Hun virtuositeit, verfijnde, speelse, inspirerende, betoverende en muzikale spel, doen denken aan de zang van de nachtegaal.

Toegang is gratis, aan de uitgang is een collecte bestemd voor het onderhoud van het gebouw.

Datum
woensdag 28 juni 2023
Tijd
12:15-13:15 uur
Locatie
De Grote Kerk
Adres
Groenmarkt 7, Gorinchem, Nederland
Kosten
Toegang is gratis, aan de uitgang is een collecte bestemd voor het onderhoud van het gebouw.
Aanmelden

Th.W.A. van Wel (thvanwel@ziggo.nl)

Website
grotekerkgorinchem.nl
Meer info
Kijk voor meer informatie op de website van de Grote Kerk
Lunchconcert Ensemble Rossignol