Natuuratelier

Toveren met wat de natuur te bieden heeft…!

6 lessen op 4, 11, 18 en 25 september en 2 en 9 oktober van 19.30 tot 22.00 uur

Kosten: 75,- voor de 6 lessen incl. de benodigde materialen of per 2 lessen bij 1 docent € 30,- (afgeprijsd dankzij een subsidie van de gemeente Gorinchem).

Op zes maandagavonden geven drie professionele docenten/kunstenaars les in creatieve beeldende technieken met natuurlijke of (her)gebruikte materialen. In deze lessen staat het stadsthema Knooppunt centraal; we verbinden natuur en cultuur op een actieve, creatieve wijze.

In de eerste 2 lessen ga je onder leiding van Esther Dijkstra aan de slag met het maken en mengen van verfkleuren van natuurlijke materialen. We gebruiken aftreksels van planten en andere materialen uit de natuur, zoals ijzer en bindmiddelen van gemalen pitten. Je leert de basis van zelf verf maken en gaat daarmee experimenteren, zodat je er thuis mee verder kan. Je test je eigen kleuren en recepten op aquarelpapier en gebruikt de verf ook bij de andere lessen.

De 3e en 4e les ga je met die plantaardige verf experimenteren met diverse druktechnieken onder leiding van kunstenares Patricia Overdam.

In de 5e en 6e les leert Els van Lis je hoe je van de mooie vorm van boombladeren en met name de prachtige nerven aan de onderkant een bladstempel kunt maken. Een stempel waar je lang plezier van kunt hebben, want je kunt het schoonmaken en weer opnieuw gebruiken. Ook gaan we weer zelf verf maken (met aarde pigmenten) om mooie proefafdrukken te maken. De afdrukken en verfrecepten krijg je mee.

Wil je meer informatie en/of je aanmelden? Stuur dan een mail naar info@ncgorcum.nl.

Datum
maandag 11 september 2023
Tijd
19:30-22:00 uur
Locatie
Natuurcentrum, Gijsbert van Andelpark 1
Kosten
€ 150,00
Aanmelden

Aanmelden kan via een e-mail naar info@ncgorcum.nl

Website
natuurcentrumgorinchem.nl
Natuuratelier