Tergül Tekir – Turkse muziek tijdens burendag

Op 23 september komt Tergül Tekir met medemuzikanten muziek maken uit de klassieke Turkse muziek en Turkse Kunstmuziek, ofwel Türk Sanat Müziği. In Turkije is dit de huidige benaming van een genre, waarvan de basis behoort tot aan het Verre Oosten in de 13e eeuw.

Turkse muziek kent bijzondere klanken, vanwege toonladders die bestaan uit unieke microtonen. Wij noemen dit een makam. We gaan een aantal muzikale stukken spelen, waarin deze makams voorkomen. Dit doen we met een Oud, een Nây en een Kudüm. De Oud is een snaarinstrument, een korte hals Luit zonder fretten. De Nây is een rietfluit, dus een blaasinstrument. De Kudüm bestaat uit twee drums en is daarmee een slaginstrument. Kom jij ons ook gezelschap houden?

Burendag

Burendag wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Vandaar dat we deze voorstelling niet op de zondag maar op de zaterdag geprogrammeerd hebben. Dit jaar is het burendag op 23 september, een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en iets doen voor elkaar en de buurt. Op Burendag hopen wij de buurt te verwelkomen bij dit muzikale optreden.

Datum
zaterdag 23 september 2023
Tijd
14:00-16:00 uur
Locatie
Natuurcentrum, Gijsbert van Andelpark 1
Kosten
€ 5,-
Aanmelden

Ineke Hagen (i.hagen@ncgorcum.nl)

Website
natuurcentrumgorinchem.nl/
Meer info
Meer informatie op de website van Natuurcentrum Gorinchem
Tergül Tekir  - Turkse muziek tijdens burendag