Cultuurmaand

Geniet van verrassende optredens, ontroerende concerten en doe mee met de gratis lessen en workshops. Maak kennis met de Cultuurmaand van 31 mei t/m 30 juni. Doe je mee?

Agenda

Bekijk de eerstvolgende activiteiten tijdens de Cultuurmaand.

Uitgelicht

In samenwerking met culturele aanbieders uit Gorinchem en omgeving barst het in juni van de Kunst & Cultuur. In onze agenda kan je alle activiteiten vinden en bij jouw in de buurt zoeken. Hieronder enkele uitgelichte activiteiten.

Gratis kennismakingslessen

Ontdek het culturele aanbod in Gorinchem!

Tijdens de cultuurmaand zetten cultuuraanbieders hun deuren voor je open. Altijd al een instrument willen bespelen, theater willen maken, een prachtig beeld van klei willen maken? Nu is je kans! Schrijf je vanaf 1 mei voor gratis kennismakingslessen.

Kunst voor het Raam

Spot jij de kunst in de etalage?

Schilderkunst, beeldhouwkunst, siersmeedkunst en ook poëzie, fotografie en audiovisuele kunstvormen staan tijdens de maand juni in de etalages in de binnenstad van Gorinchem. Mis het niet!

Theatervoorstelling in het Natuurcentrum

Iedere woensdagmiddag theatervoorstellingen!

Woensdag 5 juni, 12 juni, 19 juni en 26 juni kun je in de middag tussen de dieren en in de natuur genieten van theatervoorstellingen. Laat je meenemen en verwonderen in het Gijsbert van Andelpark! Leuk voor jong en oud, kaartje € 2,50 te koop aan de kassa.

Dé Zomer Picknick

De leukste picknick om je zomer mee te starten!

Klaar voor een gezellige avond vol eten, drinken en plezier? Kom dan naar onze zomerse picknick op een geheime, sfeervolle locatie in Gorinchem op vrijdag 31 mei of zaterdag 1 juni 2024. Een perfecte gelegenheid om samen te genieten van een zomerse avond vol entertainment.

Gorcum Bruist

Aftrap Cultuurmaand

In samenwerking met Hartje Gorcum laten we Gorcum bruisen en trappen we 1 juni de Cultuurmaand feestelijk af met een officiële opening door de wethouder bij het station. Gezellig winkelen gaat hand in hand met optredens, cabaret, dans en spelelementen. Rad van Fortuin, Fotobad én de Drakenbootrace, hoe bruisend wil je het hebben?

Kruipdoor Sluipdoor

Geheimzinnige route door Gorinchem

Als je denkt dat je alles in Gorinchem al gezien hebt, laat je dan verrassen door de Kruipdoor Sluipdoor-route op 2 juni! Deze route gaat zo veel mogelijk door verrassende monumentale panden, geheime steegjes en privé tuinen in de binnenstad van Gorinchem. De doorgewinterde Bliek die goed ter been is geven we zo een nieuwe kijk op hun oude vertrouwde stad.

Boek nu een ticket voor één van de tijdsloten!

Op Volle Toeren

De cultuurmaand gaat op tournee!

Met een cultureel programma gaan zangers en dansers op 8 juni, 15 juni en 22 juni op reis langs diverse locaties in de stad (zoals winkelcentra en wijkcentra). Zij zoeken dus zelf het publiek op zodat echt iedereen kan meedoen!

Op Volle Toeren Ouderen

De cultuurmaand gaat op tournee!

Met een cultureel programma gaan zangers en dansers op 3 juni, 4 juni, 11 juni, 14 juni en 21 juni op reis langs diverse woon-zorgcomplexen en verzorgingshuizen. Zij zoeken dus zelf het publiek op zodat echt iedereen kan meedoen!

De Langendijkroute

Een waanzinnige culturele route

Op 27 juni en 28 juni zijn er verrassende acts, muziek, dans, verhalen en veel meer op plekken waar je normaal gesproken nooit komt. De Langendijkroute is een waanzinnige route door en om panden op de Langendijk. Deze topper wil je echt niet missen!

Fortes Festival

Hét jongerenpodium aan de dijk

Op 14 en 15 juni is er een cultureel festival voor en door scholieren van Gorinchem. Voor iedere leeftijd een aanrader: film, (straat)theater, muziek, dj, expositie, dans, animatie, kunst en een dancebattle.

Cultuurnacht

Magische avond vol culturele verrassingen

Creatieve, artistieke en culturele zwerftocht in de avond en nacht door de vesting Gorinchem. De vesting kent vele geheime plekken die zich uitstekend lenen voor onverwachte ontmoetingen en optredens. Beleef cultuur op de nacht van 7 op 8 juni!

Totally Tribute Festival

Beleef de Bee Gees en meer

Tijdens dit Tribute festival op 14 juni, 15 juni en 16 juni komen er vele bands een ode spelen aan artiesten. Met de gethematiseerde dagen is er voor ieder wat wils. Dit ultieme festivalgevoel met ruimte, sfeer en muziek wil je dit uiteraard delen met je vrienden en familie. Ervaar Anouk, Bløf, Bee Gees, Metallica, Spandau Ballet, U2 en veel meer tijdens dit mooie en nieuwe festival in onze mooie vestingstad.

De muziekfabriek

Probeer alle instrumenten zelf uit

Een muzikaal programma waarbij kinderen kennismaken met muziek én instrumenten. Op 29 juni kan je op verschillende plaatsen ervaren hoe: snaren van een gitaar voelen, wat een trompet doet en of je talent hebt voor drums. De Muziekfabriek geeft je deze kans. Wie weet schuilt er talent in jou?

Walking concert

Proef verschillende concerten

Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met drie totaal verschillende muziekstijlen en muziekgroepen uit Gorinchem?
Op 29 juni kan ja vanuit de Rehobothkerk al wandelend met een gids langs drie historische plekken voor een kort concert. De gezamenlijke finale hoor je in de Rehobothkerk, met een hapje en een drankje.

Avondgloed

Van mijmerboom naar opera

Het natuurcentrum creëert op 29 juni een sferische setting vol geluid en licht wat de avond een magisch gevoel zal geven. Middenin de natuur zullen artiesten, zowel amateur als professioneel, optreden uit alle hoeken van de kunst- en theaterwereld.

Contact

Wij zijn een bevlogen team van creatieve doeners. Ons doel is om cultuur toegankelijk te maken voor iedereen. Heb je vragen over subsidie? Wil je advies bij het organiseren van een evenement? Zoek je ondersteuning bij de uitvoering van een activiteiten? Aarzel niet, neem contact met ons op.

Susan Karelse

Projectcoördinator Cultuur
Portretfoto van Susan Karelse