iktoon

Gorinchem barst van de creativiteit. Veel stadsgenoten doen en maken de mooiste dingen. Maar weinig mensen weten dat. Daarom geven we al die creatievelingen een podium in de maand juni, dé maand van de amateurkunst.

Zo sluiten we aan bij de landelijke campagne iktoon. Hier zetten we de Gorcumse amateurkunsten op de kaart. Neem een kijkje en verbaas je over de kwaliteit, creativiteit en lol die onze stadsgenoten hebben.

Veel plezier bij iktoon!

Wat is iktoon?

Ruim zes miljoen Nederlanders doen aan amateurkunst. Maar mensen kennen hen vooral als juf, opa of accountant, niet als toneelspeler, pianist of vlogger. Daar is met de iktoon-campagne verandering in gekomen. Heel Nederland is het podium van alle amateurkunstenaars. Al zes jaar lang laten we met elkaar zien hoeveel plezier het geeft om met kunst en cultuur bezig te zijn. En hoe creatieve activiteiten zorgen voor ontmoeting en verbinding. Iedereen is welkom om mee te doen, ongeacht je herkomst, beperking, sociaaleconomische status en vorm waarin je het doet. Kunst is van iedereen!

Programma iktoon 2023

Alle activiteiten rondom iktoon zijn ook te vinden in de agenda van Gorinchem Inspireert.