Binnenkort te zien in het Gorcums Museum

12 januari 2023

Zaterdag 28 januari opent het Gorcums Museum de tentoonstelling Te land, ter zee en in de lucht – Voertuigen in de kunst. In deze tentoonstelling begeven kunstenaars zich buiten de gebaande paden. Hun voertuigen zoeken het spanningsveld op tussen vorm en functie, realiteit en droom. Tussen wat is en wat kan zijn.

Unieke voertuigen

Ontdek in de tentoonstelling unieke, onconventionele voertuigen die hun originele functie overstijgen. Futuristisch luchtschip, vliegende auto, kano van printplaten, gedeconstrueerde fiets of raket van gerecyclede vliegtuigonderdelen. Deze voertuigen zijn niet alleen een manier zijn om van A naar B te komen. Ze geven commentaar op actuele gebeurtenissen, drijven de spot met de gevestigde orde. Ze reflecteren op de wereld om ons heen of zijn karikaturen van zichzelf geworden. Dit zijn voertuigen die verder gaan dan ooit gedacht was en die drager kunnen worden van een veel groter verhaal.

Met werken van

Een spraakmakende tentoonstelling met werk van o.a. Victor Sonna, Olaf Mooij, Erwin Wurm, Paul Cox, Merijn Tinga (The Plastic Soup Surfer), Panamarenko en Joran van Soest.

Meer informatie over de tentoonstelling en de opening zijn binnenkort op onze website te vinden.

Poster van de expositie Ter land, ter zee in de lucht