Deze week in de spread: sport- en cultuurweken

04 april 2023

Elke eerste dinsdag van de maand plaatsen wij een spread in de Stad Gorinchem; twee pagina’s vol met culturele inspiratie, een interview en agenda boordevol activiteiten. Lees hieronder het artikel van deze maand. Alle activiteiten vind je in de agenda op deze website.

Sport- en cultuurweken: gratis sport en cultuur proberen

Wil je eens een judolesje volgen? Leren gitaarspelen misschien? Of iets heel anders proberen? Dat kan: van 1 tot 20 april 2023 organiseren we in samenwerking met Gorinchem Beweegt de sport- en cultuurweken voor kinderen.

Foto van 6 lachende kinderen die op elkaar in het gras liggen.

Leer leuk en snel muziek maken bij Muziekschool Gorinchem

Kun jij ook zo van muziek genieten? Van hiphop tot hardrock? Of van klassiek misschien? Om op te dansen, te zingen, te springen of juist in stilte van te genieten. Mooi. Maar, wat dacht je ervan om zelf muziek te maken? Je zou wel willen, maar je weet niet hoe? Maak dan kennis met Muziekschool Gorinchem.

Bijna 20 jaar geleden begon Lucia Ciobotaru Muziekschool Gorinchem. Sindsdien groeide de school uit tot een begrip in onze regio. Met inmiddels meer dan 20 muziekdocenten kun je er terecht voor alle muziekinstrumenten en natuurlijk voor zang. Want Lucia is ook zangcoach. En een hele goede bovendien. Want ze coacht beroemde artiesten in Roemenië, waar ze oorspronkelijk vandaan komt. Sinds 2013 is zij ook zangcoach bij The Voice Roemenië en andere grote shows.

“Plezier in muziek maken, staat bij ons
voorop”, zegt Lucia. “We geven les in alle muziekinstrumenten, van ukelele tot cello en van piano tot drums. We hebben enthousiaste, gediplomeerde docenten die lesgeven aan iedereen, van 5 tot 80 jaar. Of je nou net begint of al jaren speelt, iedereen is welkom voor muziekles op maat.”

Kennismaking voor kids

Het valt Lucia op dat muziekles in Nederland heel populair is. “Veel ouders van kinderen rond 5/6 jaar vragen ons of er al mogelijkheden zijn. Die zijn er zeker. Maar als je zo jong bent, weet je vaak nog niet welk instrument je leuk vindt. Daarom geven wij ook Algemene Muzikale Vorming (AMV) voor de jongste kinderen van 5 tot 10 jaar. In kleine groepjes krijgen ze 10 lessen om de instrumenten te leren kennen, voordat ze hun keuze maken.” Afgezien van de muzikale vorming, krijg je bij de muziekschool individueel les. “Op verzoek geven we ook wel duo-lessen aan bijvoorbeeld broers en zussen, geen groepsles.”

Nog geen instrument? Geen probleem

Bij Muziekschool Gorinchem krijg je les op locatie. In Gorinchem is dat bij de ULO in de Boerenstraat (het centrum) of bij IKC het Merweplein (Gorinchem-Oost). Maar wat nu als je geen instrument hebt? “Dat is geen probleem, je kunt via ons een instrument huren.” Ook een piano? “Ook een piano, die wordt netjes bij je thuisbezorgd. Dat kan ook een elektrische piano zijn, dat is wat makkelijker.” Een piano hoef je natuurlijk niet mee te sjouwen naar les, die staat gewoon op de locatie.

Samenspelen is nog leuker

Heb je na verloop van tijd de smaak te pakken, dan wil je misschien wel samenspelen. Ook dat kan geregeld worden. “We hebben momenteel 4 bands waarin leerlingen samenspelen. Die begeleiden we ook, bijvoorbeeld om zelf nummers te schrijven.” En wil je op een gegeven moment je kunsten laten horen? Twee keer per jaar organiseert de muziekschool een optreden voor leerlingen. Leuk om al je vrienden en familie te laten horen wat je geleerd hebt.

Gratis proefles

Lijkt het je wel wat om muziekles te nemen? Je bent van harte welkom voor een gratis proefles. Pas daarna beslis je of het wat voor je is. Je kunt dan direct starten, want Muziekschool Gorinchem heeft geen vaste lesperiodes. En ook prettig: je kunt het lesgeld per maand betalen. Dus: krijg je er swing in? Kijk op muziekschoolgorinchem.nl voor alle informatie en aanmelden.


afbeelding van de spread zoals hij in de krant wordt vertoond
Foto van afbeelding van de spread van Gorinchem Inspireert