Nieuwe stagiaire, even voorstellen

27 februari 2024

Hallo allemaal, mijn naam is Melanie van Hoof. Sinds midden Februari loop ik stage bij de gemeente Gorinchem en ga ik het team van Gorinchem Inspireert ondersteunen waar mogelijk. Daarnaast werk ik drie dagen mee aan het project Geworteld in Gorinchem van De Spreekkamer van de Stad. Met dit mooie project mag ik afstuderen. Dit zal ik doen tot aan eind juni.

Ik doe de opleiding Creative Business aan BUas. Om het makkelijker te maken zeg ik soms ook dat ik media management doe, want dat is eigenlijk wat Creative Business is. Tijdens mijn opleiding heb ik veel video’s met een marketing doeleinden gemaakt voor bedrijven. Daarnaast heb ik de minor Social Marketing gevolgd aan de Hoge School Rotterdam. Hier leerde ik om maatschappelijke problemen doormiddel van marketing over te brengen op de maatschappij. Dit word gedaan om gedrag van mensen te veranderen en zo maatschappelijke problemen aan te pakken. Tijdens deze minor kwam ik erachter dat ik video’s niet wil maken met een marketing doeleinde, maar dat ik mijn media vaardigheden wil inzetten op sociaal en cultureel gebied. Dat is wat ik tijdens deze stage kan doen.

Op mijn tweede dag ben ik meteen in het diepe gegooid. Ik mocht dinsdag 20 februari de verhalenmaaltijd van Geworteld in Gorinchem in wijkcentrum de Rozenobel meemaken. Een geweldige avond met bijzondere verhalen, idee├źn en natuurlijk heerlijk eten. Het is inspirerend hoeveel mensen er mee willen werken aan dit project.

Ik kijk uit naar de tijd bij de gemeente Gorinchem en het meewerken aan Geworteld in Gorinchem.

Contactpersoon

Melanie van Hoof

Stagiaire Cultuur