Elk kind elk jaar naar het theater

25 januari 2024

Elk jaar organiseert de gemeente Gorinchem in samenwerking met lokale aanbieders voor elke kind een theatervoorstelling. De voorstellingen worden aangeboden aan alle leerlingen van de Gorcumse basisscholen en de VO-scholen.

Sinds vorige week zijn de theatervoorstellingen gestart. Ruim 4.000 leerlingen bezoeken de komende weken een theatervoorstelling op school, in Theater Peeriscoop of Centraal Punt.

De leerlingen van groep 1 t/m 3 bezoeken Olla Vogala van Theater ZieZo. Deze voorstelling gaat over de wereld ontdekken en jouw plek vinden. Deze prachtige voorstelling zit boordevol spanning, humor en beweging.

De leerlingen van groep 4 t/m 6 bezoeken Theater Peeriscoop en zien daar de voorstelling Beestje, Beestje, Beestje van @theaterhuis_gorinchem. Een stoere muzikale theatervoorstelling over biodiversiteit. Want diversiteit is de sleutel om weer helemaal wild te worden van de natuur!

De leerlingen van groep 7 & 8 en de leerlingen van de eerste twee klassen van het VO bezoeken Centraal Punt en genieten van de voorstelling No Story Just Life van Georgios Lazakis van @schoolofheartknocks en Izak Boom. ‘No Story, Just Life’ vertelt de persoonlijke reis van Georgios en het emotioneel verhaal van 4 generaties. ‘Griekenland; daar ligt de geschiedenis. In Nederland ligt de toekomst.

Contactpersoon

Raija de Hoog

Cultuurcoach
Portretfoto van Raija de Hoog
Foto van 3 personen die een theatervoorstelling geven