Filmvoorstellingen voor scholen bekend

01 februari 2024

Het is weer aftellen: de schoolvoorstellingen staan voor de deur en dit keer belooft het een geweldige dag te worden bij de ontmoetingsplek Centraal Punt van Stichting Boukie aan de Grote Haarsekade in Gorinchem. Op vrijdag 12 april organiseert het IIFG voor jou en je klas een dag vol filmplezier en gezelligheid!

Scroll snel verder en kies je film. Film gekozen? Laat het ons weten via een mail naar educatie@iffg.nl met daarin:

  • School;
  • Klas;
  • Gewenste film;
  • Verwacht aantal leerlingen;
  • Verwacht aantal leerkrachten/begeleiders;
  • Voorkeur voor dagdeel.

De prijs per leerling bedraagt slechts € 3,50! Je kunt je aanmelden tot 11 maart, maar door je nu al aan te melden, vergroot je de kans om het gewenste dagdeel en de film van jullie keuze te bemachtigen!

Dancing Queen

PO & VO (groep 6 – 8 en leerjaar 1 – 2)

Mina’s wereld staat op z’n kop wanneer de beroemde danser E.D.Win naar haar stad verhuist. Ze wordt halsoverkop verliefd en meldt zich aan voor zijn dansploeg-auditie, maar er is een probleem: ze kan niet dansen!

Met de steun van haar no-nonsense oma gaat Mina de uitdaging aan, van een ongemakkelijke auditie tot een zenuwslopende show, leert ze zelftwijfel te overwinnen.

Bekijk hier de trailer!

Jippie No More!

PO & VO (groep 6 – 8 en leerjaar 1 – 2)

Een film over liefde, vriendschap en familie. Als de oudste zus van Jaap Peter (Jippie), gaat trouwen, komt de hele familie bij elkaar in het grote landhuis van opa Willem.

Jippie wordt voor het eerst verliefd, alleen dat meisje lijkt meer aandacht te hebben voor zijn zusje. Lopen de spanningen te hoog op, of weet de liefde toch iedereen weer samen te brengen?

Bekijk hier de trailer!

Over het IFFG

IFFG haalt wereldcinema naar Gorinchem, in het hart van Nederland en buiten de Randstad. We tonen films van over de hele wereld met actuele en maatschappelijke thema’s. Films die je raken en verrassen met boeiende verhalen, mooie beelden, unieke plekken en interessante personages.

Niet alleen tijdens het festivalweekend bieden we wereldfilms een podium, ook tijdens het jaarrond programma en via het educatieve aanbod. Dit alles realiseren we met een hecht en gedreven team.

De organisatie startte in 2017 en zorgt jaarlijks voor een verrassende en actuele programmering van internationale films. Deze programmering wordt omlijst door de aanwezigheid van filmprofessionals, talks, Q&A’s, events, muziek en andere aanverwante culturele programma’s. 

Foto van kinderen in de bioscoop zitten op rode stoelen