Juniorcollege ontvangt eerste museumpas

26 januari 2024

De gemeente Gorinchem, het Gorcums Museum en het Hendrick Hamel Museum hebben de handen ineen geslagen en de Gorcumse museumpas ontwikkeld voor scholen én hun leerlingen. De school sluit één abbonement af voor beide musea en hun leerlingen kunnen ook in hun vrije tijd gratis naar de musea, op vertoon van de museumpas.

De eerste museumpas werd overhandigt door wethouder Polatli aan het Juniocollege. De wethouder prijsde de school dat zij als eerste het nieuwe abonnement hebben afgesloten en dus grote waarde hechten aan de culturele ontwikkeling van hun kinderen. Marijke Mans van de school nam de pas trots in ontvangst.

In samenwerking met de gemeente Gorinchem en de (subsidie)regeling Cultuureducatie met Kwaliteit 3 (CMK 3) is een mooi starterspakket met korting ontwikkeld. De scholen die een 3-jarig abonnement afsluiten krijgen het 1e jaar 50% korting op het totale bedrag en het 2e jaar 25% korting.

Wil je meer weten over de museumpas voor scholen? Neem dan contact op met Sabine Taal van het Gorcums museum via s.taal@gorinchem.nl.

Contactpersoon

Esther Batenburg

Cultuurcoach
Portretfoto van Esther Batenburg
Foto van wethouder Polatli en Marijke Mans bij de overhandiging van de 1e museumpas.