Nationale Voorleesdagen in Gorinchem

25 januari 2024

Met de Nationale Voorleesdagen worden ouders gestimuleerd om te blijven voorlezen aan hun kinderen (0-6 jaar) die dat zelf nog niet (goed) kunnen. Hoe meer baby’s en peuters voorgelezen worden, hoe groter de kans dat ze ook op latere leeftijd nog met veel plezier zullen lezen. Ook prikkelt voorlezen de fantasie, vergroot het de woordenschat van kinderen en zorgt het voor een beter taalgevoel.

Activiteiten in Gorinchem en omstreken

Bibliotheek Gorinchem organiseert op zaterdag 3 februari 2024 van 11:00 – 12:30 uur een hele leuke ochtend vol voorlezen en plezier.

Lees hier meer informatie.

Tijdens de Nationale Voorleesdagen, die plaatsvinden van 25 januari t/m 4 februari, lezen we voor uit het kleurrijke prentenboek ‘Help! Een verrassing’, van Miriam Bos. Dit boek is het prentenboek van het jaar 2024. Kijk hier voor het programma en meer informatie.

Prentenboeken Top 10

Voorlezen is een heerlijk moment voor kinderen én de voorlezers. Maar tussen al die mooie boeken is het soms moeilijk een keuze te maken voor je kindje. Met deze Prentenboeken Top 10 is het makkelijker om een nieuw leuk boek te vinden om voor te lezen! Kies je voor het interessante kartonboek Pit, ga je ontdekken wat er ’s nachts gebeurt in ’s Nachts, als jij slaapt of wordt het toch het Prentenboek van het Jaar: Help! Een verrassing!?

Bekijk hier de hele Top 10

Foto van volwassene die voorleest aan een groepje kinderen