Nieuw lesproject Oude Hollandse Waterlinie

30 augustus 2022

Doe mee aan een leuk lessenproject over het lokale erfgoed van de Oude Hollandse Waterlinie in Gorinchem! Deelname is kosteloos.

Dit project is gericht op leerlingen van groep 7 en 8. In een drie-lessenserie komen de leerlingen meer te weten over wat er in de buurt van hun woonplaats 350 jaar geleden, tijdens het Rampjaar in 1672, gebeurde.

Opbouw lessen

De introductie-les kan door de leerkracht zelf gegeven worden. In les twee staat de beleving van deze spannende geschiedenis centraal. Dan brengt de klas namelijk een bezoek aan het erfgoed van de vesting van Gorinchem. Samen met een rondleider gaan de leerlingen terug naar het verleden en voeren verschillende opdrachten uit. De laatste les is een creatieve verwerkings-les die de leerkracht ook zelf kan uitvoeren.

Planning lessen

De periode waarvoor scholen zich kunnen aanmelden: najaar, september en oktober 2022 en voorjaar vanaf april 2023. Na inschrijving zoeken we samen naar een passende datum/tijd voor de rondleiding over de vesting.

Met speciale dank aan

Samenwerking Dit project is een lokaal initiatief vanuit de werkgroep G-1672 (Gorinchem-1672) in samenwerking met Erfgoedhuis Zuid-Holland, Kunstgebouw en Stichting Oude Hollandse Waterlinie. Het project is onderdeel van de erfgoedlijn Oude Hollandse Waterlinie en is tot stand gekomen dankzij financiƫle bijdrages van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Gorinchem.

Contactpersoon

Esther Batenburg

Cultuurcoach
Portretfoto van Esther Batenburg