Schoolvoorstellingen staan voor de deur

21 september 2023

Na een heerlijke filmzomer gaat het IFFG weer naar binnen! Zoals elk jaar, betekent dit ook dat de schoolvoorstellingen weer voor de deur staan! In november, de Maand van Respect, hopen we jou en je klas te mogen verwelkomen voor een mooie en leerzame filmervaring.

Reserveer vrijdag 3 november alvast in je schoolagenda! Film gekozen? Laat het ons dan alvast vrijblijvend weten door een mail te sturen naar christel@iffg.nl met daarin:

  1. School
  2. Klas
  3. Welke film je wilt bezoeken
  4. Het verwachte aantal leerlingen
  5. Het verwachte aantal leerkrachten/begeleiders

En het dagdeel waar je voorkeur naar uit gaat. Door je nu alvast vrijblijvend aan te melden, vergroot je de kans dat we jouw klas in het door jullie gewenste dagdeel kunnen plaatsen wanneer de planning wordt opgesteld. De kosten bedragen €3,50 per leerling.

Hieronder vind je een overzicht van de films die we dit najaar speciaal voor scholen hebben geprogrammeerd. Scroll snel verder ⤵️.

Kung Fu Leeuw | PO groep 5 – 8

Een film over een kop en een staart. De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Nieuwkomer Li Jié wordt door Sifu gekozen voor de leeuwenkop en Jimmy wordt achteraan gezet. Jimmy is vastberaden om zijn plek te heroveren. Alleen, om dat te kunnen, moet hij eerst zijn jaloezie overwinnen…

“Passie en krijgskunst tegen de Rotterdamse skyline.” – Trouw

Kiddo | VO leerjaar 1 & 2

Jeugdfilms hoeven niet kinderachtig te zijn bewijst regisseur Zara Dwinger maar weer met de film Kiddo. Speels, avontuurlijk en vol met grapjes.

De 11-jarige Lu heeft de coolste moeder ter wereld. Alleen jammer dat ze haar zo goed als nooit ziet. Lu heeft bedacht dat dit komt doordat mama een filmster is die al haar eigen stunts doet… Als moeder Karina plotseling opduikt, neemt ze Lu, zonder medeweten van het pleeggezin, mee op een avontuurlijke roadtrip in haar sportwagen.

Comedy Queen | VO leerjaar 1 & 2

De dertienjarige Sasha vindt het vreselijk haar vader te zien huilen, ze bedenkt een plan en gooit een grote dosis humor in de strijd!

Ze stelt 4 regels voor zichzelf: Regel 1; Knip je lange haar af. Regel 2; Lees geen boeken meer. Regel 3; Zorg nooit voor iets levends. Regel 4; Word de koningin van de lach.

“Een jeugdfilm die laat zien dat je rouw prima serieus kunt nemen met humor.” – Het Parool

Foto van kinderen in de bioscoop zitten op rode stoelen