Voor scholen

10 oktober 2022

In Gorinchem hebben alle leerlingen de kans om voor, tijdens en na schooltijd kennis te maken met diverse vormen van cultuureducatie. Cultuureducatie heeft een positief effect op de ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Kunst en cultuur helpt ze op te groeien tot nieuwsgierige volwassenen en flexibele denkers, die kunnen omgaan met de uitdagingen van de toekomst en innovatieve oplossingen kunnen bedenken voor de problemen van morgen. Bovendien blijven kinderen die op jonge leeftijd cultuureducatie hebben genoten, vaak ook op volwassen leeftijd actief deelnemen aan culturele activiteiten.

Cultuurcoaches

De cultuurcoaches binnen de gemeente Gorinchem adviseren en ondersteunen de scholen op het gebied van cultuureducatie. Ze zijn de schakel tussen onderwijs en cultuur. Ze kennen de scholen, de culturele partijen en amateurkunstverenigingen in de omgeving.

Heb je bijvoorbeeld hulp nodig bij het schrijven van een cultuureducatieplan, ben je op zoek naar een creatieve teamtraining, zoek je een culturele aanbieder; de cultuurcoaches kunnen je helpen bij elke vraag op het gebied van cultuureducatie!

Klik op één van onderstaande buttons voor meer inspiratie op het gebied van cultuureducatie in het onderwijs. Op deze pagina’s vind je informatie, tips, nieuwsberichten en activiteiten voor Gorinchemse scholen.

Agenda